Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Διεθνής Μαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη με τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στο επίκεντρο

Σε μία βδομάδα από σήμερα χιλιάδες αθλητές θα ξεχυθούν στους δρόμους, άλλοι με αφετηρία την ιστορική Πέλλα και κατεύθυνση το σημείο τερματισμού στη Θεσσαλονίκη (παραλιακή, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου) και άλλοι στους πλημμυρισμένους από κόσμο δρόμους της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, για τους μικρότερους αλλά και πολύ θελκτικότερους δρόμους των 10 και 5 χλμ, αλλά και των 1.000 μέτρων που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Ο λόγος για τη διεξαγωγή του 14ου Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου.
Η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης Βούλα Πατουλίδου μιλώντας στο «Πρακτορείο FM 104,9» και στο περιοδικό Πρακτορείο τόνισε μεταξύ άλλων: «Ειδικά φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο Μαραθώνιος έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς νέα παιδιά από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θα μετέχουν τόσο στα 5 όσο και στα 10 χιλιόμετρα –με το λογότυπο "100 Running Team"– για να δώσουν ακόμη περισσότερο χρώμα και να καταστήσουν σαφές πως μόνο μία κατάσταση βοηθάει τον κόσμο και προκαλεί ευφορία: η ειρήνη. Γι' αυτό και πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει πως είναι απαραίτητη η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον».

Η Οργανωτική Επιτροπή του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου θα επιστρέψει στην Παμποντιακή Ομοσπονδία μέρος του αντιτίμου συμμετοχής κάθε δρομέα τής «100 Running Team». Από την πλευρά της η Παμποντιακή Ομοσπονδία έχει επιλέξει τα χρήματα αυτά να διατεθούν στη διανομή αντιτύπων του επίτομου έργου του Κωνσταντίνου Φωτιάδη Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στα αγγλικά, σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Στο μεγάλο ραντεβού της επόμενης Κυριακής ήδη έχουν κλείσει θέση εκπρόσωποι από κάθε γωνιά της γης, δίνοντας για άλλη μια χρονιά παγκόσμια διάσταση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της βόρειας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου